N’Antonio va a la ràdio

La Montse Farré-Miró, en Lluís Puig, el Jordi Sacristán i l'Antonio

Sí, nois. Ahir al matí em van convidar a participar en el programa de ràdio Maneres de viure amb el Jordi Sacristán i la Montse Huguet, a La Xarxa.

Amb el Dr. Lluís Puig, cap de la divisió de sang del Banc de Sang i Teixits, vam estar parlant de la Marató de donants de sang 2.0 de la que ja vaig dir l’altre dia que n’era ambaixador. “2.0” és la marató, tot i que ben mirat la sang també la podem considerar social en aquest context.

Per mi va ser una bona experiència. Fa anys que tenia ganes d’anar a veure com es fa un programa de ràdio i resulta que el primer cop hi vaig de participant. Realment estava nerviós i se’m nota un colló (concretament l’esquerre), però la gent és piadosa i em diuen que va quedar molt bé.

Si encara necessiteu una empenta final per decidir-vos a ser donants de sang, invertiu uns minuts a sentir la secció i potser us acabareu d’animar. O no. Però bé.

Bon Nadal i a donar sang.

Heu estat mai donants de sang? Sí? No? Que hi ha algú?

(violins) Jo vaig donar sang per primera vegada fa molts anys i per casualitat. I tot i que sóc bastant aprensiu a les agulles i a altres estris de tortura, aquell dia vaig sortir de la unitat de donació amb un entrepà i una reflexió: no tenia motius per no tornar a fer-ho. La inversió: una hora i una punxada. El resultat: SALVAR VIDES, així, en majúscules i sense exagerar. Dones sang i salves vides humanes, t’ho pots creure? És així de simple i així d’impressionant. Collons, tot fos tan fàcil.

Aquest any els companys de @donarsang han muntat un sarau que potser ja coneixeu. Es tracta d’una versió 2.0 de la marató de donants de sang de Barcelona i pretén dues coses: que entre l’11 i el 18 de gener omplim les reserves de sang fins la bandera i que l’esperit de la donació arribi al màxim de gent possible.

No cal que aneu a Barcelona a donar sang, si no podeu. Només participant en la campanya ja estareu ajudant a difondre la Marató i la causa a gent que potser mai s’havia plantejat el convertir-se en donant, així que entreu a donarsang.gencat.cat/marato i participeu, homens.

A banda, per fer córrer més el missatge, s’ha creat per primer cop la figura dels Ambaixadors 2.0 i m’han convidat a formar-ne part. Ei, jo encantat. Aquí ens teniu el dia de l’acte de presentació al Portal de l’Àngel de Barcelona. Exacte, jo sóc el de la mirada irresistible.

Ambaixadors 2.0

I res, un altre Nadal. Què hi farem. No ho dic perquè no m’agradin aquests dies, si no perquè el Nadal és un d’aquells indicadors (com el 23F o el dia que toca renovar la pòlissa de crèdit) de què el temps passa i les espelmes es gasten.

Que passeu un bon Nadal, gent.