I la millor aplicació mòbil per Diaspora és… Firefox

La veritat és que hi ha molt poques opcions per accedir a Diaspora a través d’aplis mòbils. Amb el temps he anat provant algunes:

  • Pusteblume (Android) és el més semblant a una aplicació nativa, però encara està una mica verda.
  • Diaspora Webclient (i alguna altra) és justament això, una apli per l’Android que carrega la versió web en una webview. Tot i que pot semblar millor que fer-ho amb el navegador, es perden característiques com les pestanyes i altres funcionalitats interessants.

Finalment he arribat a la conclusió que, ara per ara, la millor opció és fer servir la versió mòbil de la xarxa social amb el Firefox, el meu navegador habitual. KISS, que en diuen.

Correcció de perspectiva en Android amb Photo Editor

No em podia creure que, amb la enooorme quantitat d’aplicacions de retoc de fotografies que hi ha per l’Android, no existís ni una sola per fer una cosa que trobo tan bàsica: la correcció de perspectiva.

Després de remenar-hi molt de temps finalment ensopego al Google Play amb Photo Editor, una enrevessada però simpàtica aplicació de retoc d’imatges que fa tres milions i mig de coses, i entre elles l’anhelada correcció.

Molt encertadament sota el menú principal “Correcció” trobem l’opció “Perspectiva”, que funciona de forma ben intuïtiva. Us adjunto un bonic exemple abans-durant-després:

Correcció de perspectiva amb Photo Editor per Android

Si busqueu un editor avançat d’imatges per l’Android, doneu-li una oportunitat al Photo Editor. Per 2,30 eurets podreu fer coses com triar el nivell de compressió en exportar, tocar els valors de Gamma o reduir el soroll. I tot en català, senyora.