I la millor aplicació mòbil per Diaspora és… Firefox

La veritat és que hi ha molt poques opcions per accedir a Diaspora a través d’aplis mòbils. Amb el temps he anat provant algunes:

  • Pusteblume (Android) és el més semblant a una aplicació nativa, però encara està una mica verda.
  • Diaspora Webclient (i alguna altra) és justament això, una apli per l’Android que carrega la versió web en una webview. Tot i que pot semblar millor que fer-ho amb el navegador, es perden característiques com les pestanyes i altres funcionalitats interessants.

Finalment he arribat a la conclusió que, ara per ara, la millor opció és fer servir la versió mòbil de la xarxa social amb el Firefox, el meu navegador habitual. KISS, que en diuen.

Matar el KeePass2 (i altres processos zombis) al Linux

Cert: gràcies a Mono podem utilitzar algunes aplicacions molt interessants sobre GNU/Linux, però també sabem que no sempre funcionen tan fines com voldríem.

Servidor està especialment barallat amb el KeePass2 a l’Ubuntu. Sovint el primer es congela i no hi ha manera de tancar-lo ni a cops de puny: la finestra no respon, no apareix a cap llistat de processos… zombi total. Et passa el mateix? Doncs vet aquí la solució per trobar i matar el procés del KeePass2.1

Cap al terminal falta gent:2

ps -ef | grep -v   root | grep -v pts/ | grep keepass | less

Amb això obtindrem l’anhelat PID. L’anotem, premem “q” per sortir de l’informe i a per ell:

sudo kill -9 XXXX

A prendre vent.

  1. Encuriosit per l’ordre? Ben fet: http://j.mp/keepassatiu

Foto de capçalera

Copiar atributs al LibreOffice (copiar i enganxar format)

Problemes amb l’eina per “enganxar format” al LibreOffice? Premeu la tecla Ctrl abans de clicar a sobre del text de destí. És així de simple.

Fa temps que creia que el programa tenia algun problema, però l’altre dia, navegant per la wiki de l’ajuda del LibreOffice, vaig haver d’ensopegar amb la pàgina de funció “Còpia d’atributs” per comprovar que el que tenia una errada era jo.

Resumint: després de prémer la icona del pinzell de format Butó per copiar atributs del LibreOffice, si fem clic al text de destinació enganxarem l’estil de caràcters, i si fem Ctrl+clic enganxarem l’estil del paràgraf.

Potser ja ho sabíeu? Un servidor no, i mira que fa anys que faig anar el LO/OO.

“Mother, father and son (7-9) with buckets on heads.” Una encertada foto d’Andy Reynolds

El “gairebé res” del turment

Quan parlo sobre eines de disseny web lliures i propietàries moltes vegades acabo fart dels arguments d’alguns usuaris que, amb tota la bona intenció, carreguen amb allò de:

No hi ha gairebé res que GIMP & Inkscape no puguin fer, encara que jo no sóc dissenyador.

Continua la lectura de El “gairebé res” del turment

El que més m’agrada dels usuaris de Microsoft

De bon rotllo: el que més m’agrada dels usuaris de productes Microsoft (Windows, MSOffice, IExplorer i programes per l’estil) és que la majoria no es passen el dia assetjant-me per a que em passi a un altre sistema operatiu.