Bluetooth apagat per defecte a l’Ubuntu

Al Bluetooth li agrada saludar cada cop que s’inicia el sistema, si més no a les darreres versions de l’Ubuntu. A ell li deu semblar molt simpàtic, però al final cansa i crec que no se n’adona.

Per despatxar-lo només cal afegir un nou comandament que desactivi el servei a les preferències de l’inici:

rfkill block bluetooth

Configuració del Bluetooth a l'inici de l'Ubuntu

I no seria bonic poder-ho configurar directament al mateix indicador del Bluetooth? O a la pantalla de paràmetres del servei? Ves que no siguin perjudicials tantes facilitats a la vida.

L’atac dels pessebres mutants a la muntanya

Els quatre pressebres de La Mola de Colldejou
Els quatre pessebres de La Mola de Colldejou

Queden ben pocs llocs on poder viure la natura de manera simple i essencial; les obres humanes ens persegueixen per tot arreu, recordant-nos que som els putos amos de món. Continua la lectura de L’atac dels pessebres mutants a la muntanya

Samarretes que un dia em faré: no t’esforcis.

Quan intento mantenir un diàleg amb algú i aquest algú no em deixa ni obrir la boca, poc a poc començo a desconnectar. Vaig allunant-me mentalment del lloc on som i començo a concentrar-me en altres coses.

Al principi m’emprenyo, m’agafa una sensació de trepitjat, de no respectat. Però si la situació dura molt (i no he fugit expulsant un macagondéu o improvisant qualsevol excusa) arriba un moment en que la ment se’m desacobla del cos i s’eleva en astral excursió.

Llavors veig el meu cos allà abaix, aguantant el xàfec de paraules de l’altre i adonant-me dels minuts (o hores) que estic malbaratant. I penso: he de fer una samarreta que intimidi una mica, per aquestes situacions.

Però em sembla que les persones no sempre ens sentim al·ludides en les coses que més ho hauriem de fer.

De Samarretes

Samarretes que un dia em faré: enfeinat.

Porto una època que em cansa moltíssim que la gent m’expliqui la feinada que te. Abans m’ho tirava més a l’esquena i adoptava la postura aquella d'”amic que sap escoltar”, però darrerament no ho porto tant bé.

Tinc la sensació de que molta gent creu que els que no ens queixem no en tenim gens, de feina. De vegades, però, un també necessita la seva vàlvula d’escapament.

Jo sóc més teòric que pràctic, aquesta és la realitat. Moltes de les coses que vull fer les tinc pendents de fa anys, i fer-me samarretes “amb missatge” és una d’elles. Aquesta que he dibuixat és una que fa temps que tinc al cap:

De Samarretes

Mira tu, de moment ja és una mica més real, ha passat del cervell a la gràfica. Em sembla que m’animaré a dibuixar-ne més, mentres em repenso si les porto al mon físic.