Typographica. La historia del arte de imprimir

Al final de este periodo de su vida, cuando la fortuna le empezaba a sonreír y el resultado de tanto esfuerzo ya no podía escapársele de las manos, la mala gestión comercial de su negocio vino a arruinarle la existencia a Gutemberg y, sobre todo, a dejar en precario su porvenir.

Bé vaja, resulta que el senyor Johannes era un autònom hedonista que passava de les avorrides tasques administratives per preocupar-se només del seu ofici, de la seva passió. Joanet, no saps com t’entenc.

Typographica. La historia del arte de imprimir (de Francisco de Paula Martínez Vela, Editorial Point de Lunettes) és un llibre d’història revelador en alguns aspectes. Aprens, per exemple, que a Corea anaven gairebé vuit dècades pel davant d’Europa en la composició de llibres amb tipus mòbils metàl·lics.

A veure, nens, aixequeu la mà. Qui va inventar la impremta?

Lletres en perill d’extinció a Vila-seca

Tombant per Vila-seca encara es poden veure alguns rètols del passat. Els recordo de tota la vida, i em serveixen per experimentar fugaços viatges a la infància cada vegada que em creuo amb algun. Continua la lectura de Lletres en perill d’extinció a Vila-seca

Gràcies, Comic Sans

Gràcies a tu he pogut descobrir, meravellat, la immensa quantitat d’entesos en tipografia que hi havia amagats pel món. Alguns resulta que eren coneguts meus i tot.

No m’estranyarà si d’aquí a quatre dies comencem a sentir a la tele:

Tipògrafs“, cada dimecres després del Telenotícies vespre.